zondag 27 maart 2011

NIEUWE SPONSOR VOOR 3E ELFTAL BSC'68


Het ICT-bedrijf VLC heeft zich voor drie seizoenen als sponsor verbonden aan het 3e elftal van B.S.C.'68.
Het bedrijf heeft vestigingen in de vier grote steden van Nederland en Santander (Spanje). Op de foto de spelers van het gesponsorde elftal met staand-links Mathijs Kreugel, de directeur van VLC-den Haag.

zaterdag 26 maart 2011

Uitslagen Voetbal 3e Klasse A West II

Zaterdag 26 maart 2011

Valken'68 - BSC'68 3 - 3
Floreant - Lugdunum 0 - 3
Hazerswoudse Boys - Leiden 0 - 1
LSVV'70 - Koudekerk 3 - 1

zondag 20 maart 2011

Meer dan 4000 deelnemers bij Joop Zoetemelk Classic 2011


4256 Fietsers hebben zaterdag 19 maart meegedaan met de jubileumeditie van de Joop Zoetemelk Classic. Dat was 40% meer dan het jaar ervoor, toen er 3000 deelnemers waren. De Joop Zoetemelk Classic 2011 deed zijn naam als voorjaarsklassieker en opening van het toerseizoen eer aan. Eerst nog in de mist maar al snel met een heerlijk zonnetje reden de duizenden toerders hun Ronde van het Groene Hart.

De 3500 krentebollen en 3800 bananen die de organisatie had ingekocht tegen de hongerklop, vonden gretig aftrek bij de verzorgingsposten evenals de sportdrankjes van Aquarius. Op de stempelposten was het een drukte van belang. Bij de stempelpost in Café Keijzer in Leimuiden en bij het stanbeeld van Joop Zoetemelk in Rijpwetering, werden speciale verkeerregelaars ingezet om het uitgestrekte peloton in goede banen te leiden. Er zijn op enkele kleine valpartijen na geen ernstige ongelukken gebeurd.

Het venijn bij de Joop Zoetemelk Classic 2011 zat in de staart. Vlak voor de finish moesten alle deelnemers de Bult van Roomburg op, die voor deze gelegenheid was omgedoopt tot Col du Bourg à la Crème. Eenmaal boven was het uitbollen naar de finish bij het Clubhuis van Swift. De Col du Bourg à la Crème, die dit jaar voor de tweede keer was opgenomen in het routeschema, werd door de deelnemers zeer gewaardeerd.

Uitslagen en standen 19 maart 2011

Zaterdagamateurs West 2 3e klasse A

BSC '68 - Floreant 3 - 2
Kamerik - Hazerswoudse Boys 1 - 2
Koudekerk - Alphia 0 - 2
Leiden - Woubrugge 4 - 1
Lugdunum - LSVV '70 2 - 0
Be Fair - CVC Reeuwijk 1 - 1
Kagia - Valken '68 1 - 3

Stand
1 Valken '68 19 - 46
2 Kagia 18 10 - 37
3 BSC '68 18 - 32
4 Be Fair 18 - 28
5 Lugdunum 18 - 27
6 Leiden 18 - 27
7 Woubrugge 19 - 27
8 Koudekerk 18 - 26
9 CVC Reeuwijk 19 - 26
10 Floreant 19 - 23
11 Hazerswoudse Boys 19 - 21
12 LSVV '70 18 - 18
13 Alphia 17 - 17
14 Kamerik 18 - 9

BSC moeizaam langs Floreant

Dat BSC niet meer voor de titel speelt, is na de vele verliespunten van de laatste weken duidelijk. Het hoogst haalbare is nu het bereiken van de nacompetitie maar nu BSC geen periode heeft gewonnen kan deze op dit moment enkel behaald worden indien zij de competitie als tweede eindigen. De kloof naar boven is vijf punten, maar BSC is nog wel de nummer drie op de ranglijst. Hoe klein de verschillen naar de achtervolgers zijn, bleek ondermeer uit het gegeven dat tegenstander Floreant met slechts zes punten minder als tiende op dezelfde ranglijst terug te vinden was.

BSC begon goed aan de wedstrijd en de openingsfase speelde zich vooral af op de speelhelft van Floreant, maar enkel een geblokt afstandschot viel daarbij als halve kans te noteren. Na ruim een kwartier was Robin Feringa gevaarlijk. Zijn schot werd van richting veranderd maar keeper Dennis Verboom wist de bal op het laatste moment uit de korte hoek te tikken. Gaandeweg de eerste helft kwamen de twee teams steeds meer in evenwicht en kreeg ook Floreant enkele halve kansen, maar beide keren verdween de bal hoog over het doel van BSC. Na een half uur dacht BSC de ban te breken. Roderick van Loon mocht alleen op de keeper Verboom af, maar zijn schuiver in de verre hoek was te doorzichtig en de Floreant doelman lag ondanks zijn lengte snel op de grond om deze te keren. Even daarna was het aan de andere kant wel raak. Scheidsrechter Macco viel niet te verwijten dat hij in de professionele schwalbe van Mischa van Dam trapte, want deze was qua toneeelspel ontegenzeggelijk van conservatoriumniveau. De uitkomende keeper Thijs Friskes raakte de aanvaller niet binnen de zestienmeter maar door de perfecte duik van Van Dam legde de scheidsrechter de bal wel op de stip. De strafschop was een dankbare prooi voor Martin Kolster, 0-1. Na deze tegentreffer nam BSC weer het heft in handen en speelde het spel zich weer vooral af op de helft van de tegenstanders uit Boskoop, maar opnieuw leidde dit niet tot grote kansen. Tekenend was misschien wel de actie van Jelle Verhoeff kort voor rust, want nadat hij op een mooie wijze twee tegenstanders had uitgekapt, verdween zijn schot ver naast.

De speech van coach Roel Zandbergen in de rust miste zijn uitwerking niet, want BSC begon de tweede helft opnieuw goed. Floreant wist daar weinig tegenover te stellen en zocht steeds meer het heil in tijdrekken. Halverwege de tweede helft kwam de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Uit een vrije trap was het Wouter van Klink die hard in de korte kruising wist te koppen, 1-1. BSC bleef drukken en even later was het al weer 2-1. Wouter van Klink leek in eerste instantie een vrije trap van Ferry Blonk verkeerd te beoordelen, maar wist dit op het laatste moment toch te corrigeren door een kopbal achter het lichaam vandaan onhoudbaar in te koppen. BSC kon maar kort genieten van de voorsprong, want bij de eerste noemenswaardige aanval van Floreant in de tweede helft was het weer gelijk. Martin Kolster wist daarbij een diepe bal uitstekend onder controle te houden en in de hoek te prikken. BSC liet zich niet uit het lood slaan en zocht de winnende treffer. Het was uiteindelijk man of the match Wouter van Klink die zijn hattrick voltooide. Na een voorzet van de achterlijn ging de bal via zijn hoofd en het hoofd van een tegenstander recht omhoog. Wouter reageerde het meest alert en kopte de bal zachtjes maar onhoudbaar in de hoek, 3-2. Nadat ook de vele minuten blessuretijd waren gespeeld bleek dit de winnende treffer. De nummer twee van de ranglijst, Kagia, verloor op hetzelfde moment van koploper Valken ‘68, zodat BSC nu nog op twee punten staat van de beoogde tweede plaats. De komende weken zal duidelijk worden of de twee laatste overwinningen als twee zwaluwen beschouwd moeten worden, of dat dit voor BSC echt het begin van de zomer is. De voorzichtige klim uit het dal lijkt te zijn ingezet, maar er zullen meer spelers het niveau van voor de winterstop dienen te halen voordat de nacompetitie bereikt kan worden en BSC daar daadwerkelijk iets te zoeken heeft.

zondag 13 maart 2011

Uitslagen zaterdagvoetbal West II - 12 maart 2011

Alphia - Lugdunum 1 - 3
Floreant - Kagia 1 - 2
Hazerswoudse Boys - Koudekerk 0 - 1
LSVV '70 - BSC '68 0 - 3
Leiden - Be Fair 1 - 0
Valken '68 - CVC Reeuwijk 2 - 2
Woubrugge - Kamerik 3 - 2

Stand per 12 maart
1 Valken '68 18 - 43
2 Kagia 16 - 31
3 BSC '68 17 - 29
4 Be Fair 17 - 27
5 Woubrugge 18 - 27
6 Koudekerk 17 - 26
7 CVC Reeuwijk 18 - 25
8 Lugdunum 17 - 24
9 Leiden 17 - 24
10 Floreant 18 - 23
11 LSVV '70 16 - 18
12 Hazerswoudse Boys 18 - 18
13 Alphia 16 - 14
14 Kamerik 17 - 9

dinsdag 8 maart 2011

Kagia heeft maar 1 helft nodig tegen Koudekerk.


Koudekerk – Kagia duurde maar 45 minuten, de bezoekers waren oppermachtig en gaven de thuisclub geen moment de mogelijkheid om in de wedstrijd te komen. Als er dan ook nog spelers zijn die denken alles alleen met voetbal op te kunnen lossen krijg je de deksel op de neus, en dat gebeurde in de eerste 45 minuten. Toen de thee werd opgezocht was de wedstrijd gespeeld 0 – 3.

Koudekerk begon in vrijwel de zelfde opstelling als tegen Woubrugge, alleen Oege Pennin starte op de bank. Zijn plaats werd ingenomen door Roy v/d Berg. Direct vanaf het beginsignaal was het Kagia dat de lakens uitdeelde, de bezoekers speelde pressie en waren feller in de duels. Gevolg was dat Koudekerk geen moment in de wedstrijd kwam. Al binnen het half uur was het verzet gebroken. Het waren vrijwel identieke aanvallen over de zijkanten waarbij eerste Arjan v/d Lans en daarna Rutger Goudriaan als eindstation fungeerde. Voor de rust kwam daar nog de 0 – 3 bij via Sander v/d Burg en met de rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld want de thuisploeg was tot geen enkele fatsoenlijke aanval gekomen.
Na de rust bleef Ruben v/d Berg achter in de kleedkamer en Oege Pennin mocht proberen om er nog iets van te maken, maar voor dat Koudekerk daar aan kon denken lag nummer 4 al achter Michael Kneulman. Een verre trap van Keeper Sander Goudriaan eindigde bij Rutger Goudriaan en die sloeg gelijk toe. 0 – 4. Pas toen kon Koudekerk wat terug doen, Remco Muller scoorde de 1 – 4 en vlak daarna trof Oege Pennin de lat. Dat had een treffer moeten zijn als Koudekerk nog iets had willen maken van de wedstrijd, Stefan van Tol kwam Roy v/d Berg vervangen maar op dat moment was er nog minder dan een half uur te spelen. Koudekerk probeerde het nog wel, Robert Koot kreeg nog twee kansen maar strandde op Keeper Goudriaan en Oege Pennin schoot nog naast. De wedstrijd was definitief te einde toen Nick van Houten zijn 2e gele kaart kreeg en Koudekerk met 10 man de laatste 10 minuten uit moest spelen. Kagia vond het toen allang best, maakte zich niet druk meer en pakte een dik verdiende overwinning.
Kagia klimt naar de tweede plaats, Koudekerk zakt weer een plaats. De ploeg staat nu 7e. Toeschouwers:175

maandag 7 maart 2011

BSC’68 doet zich zelf weer te kort

Vooraf waren de verwachtingen met betrekking tot de wedstrijd tegen Lugdunum positief. Een doordeweekse oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Waterings Veld werd met goed spel in winst omgezet. Bovendien verkeerde tegenstander Lugdunum in de lagere regionen, dus op papier zouden de punten mee terug naar Benthuizen genomen kunnen worden. Dat was eigenlijk ook nodig om de tweede plaats niet in gevaar te brengen. De Schadenetboys begonnen wel enigszins gehavend aan de wedstrijd. Vaste doelman Eric Meijer is voorlopig met een behoorlijke blessure uitgeschakeld, hij werd vervangen door Thijs Friskes, en ook Jelle Verhoeff was nog niet fit genoeg voor een hele wedstrijd.
Na een onrustig begin van beide kanten was het BSC’68 dat het eerst voor gevaar kon zorgen. Thomas de Ruiter kon van achteren uit opstomen en kreeg zelfs een vrije schietkans, maar zijn lob verdween weliswaar over de Leidse doelman om vervolgens via de lat achter te gaan. Niet veel later dacht heel BSC’68 aan een strafschop toen Lennert v.d. Berg in het strafschopgebied van Lugdunum met de bal aan zijn voet kort wilde draaien, waarbij een tegenstander hem tegen de grond liep. Echter, de scheidsrechter dacht er anders over en zag er geen strafschop in.
Zo rond de 15e minuut kregen de Schadenetboys wel de verdiende voorsprong. Een mooie bal van links naar rechts door Rolf v.d. Kleij naar Lody Dijkhuizen gaf Lody een vrij veld aan rechterkant. Zijn voorzet kwam keurig op de stropdas van Lennert v.d. Berg, die bedacht zich geen moment en liet met een droge knal de 0 – 1 aantekenen. Lugdunum was tot op dat moment nog geen moment gevaarlijk geweest en BSC’68 ging op zoek naar een tweede doelpunt. Lennert v.d. Berg kreeg een mogelijkheid, maar zijn omhaal mislukte.
Vervolgens verscheen Lugdunum voor het eerst gevaarlijk voor het doel van BSC’68, maar doelman Thijs Friskes pareerde een eerste schot en ook op de rebound had hij een passend antwoord door de bal tot corner te boxen.
Zo rond de 35e minuut deed de scheidrechter weer van zich spreken. Een Lugdunum-speler kreeg de bal, volgens heel BSC’68, terwijl hij duidelijk zeker 1 ½ buitenspel stond. BSC’68- grensrechter deed ook direct de vlag omhoog, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Lugdunum zei dank u wel en pakte het cadeautje graag uit. De scheidrechter had zelfs niet de beleefdheid om even naar zijn grensrechter toe te lopen en het uitleg te geven. 1-1.
BSC’68 protesteerde uiteraard, maar haalde zich daardoor eigenlijk zelf uit haar spel, wat resulteerde in een desorganisatie waar Lugdunum dankbaar van profiteerde. De achterhoede van BSC’68 had even geen antwoord op het korte spel van de Lugdunum-voorwaartsen en voor dat we het goed en wel in de gaten hadden stond er via een mooie lob 2-1 op het scorebord.
Na de thee, met Jelle Verhoeff voor Marcel v.d. Heuvel, dachten de meegereisde BSC’68-supporters even dat we snel de gelijkmaker zouden kunnen noteren. Eerst kreeg Lennert v.d. Berg een dot van een kans, maar hij kreeg de bal op zijn scheenbeen in plaats van op zijn voet, waardoor die net naast de voor BSC’68 verkeerde kant van de doelpaal verdween en Jelle Verhoeff zag een vrije schietkans eindigen in de handen van de Lugdunum-doelman.
Jammer, want bij een snelle gelijke stand in de tweede helft, hadden de Schadenetboys de wedstrijd wellicht nog naar zich toe kunnen trekken. Nu zag Lugdunum in de 10e minuut wel kans om het net nogmaals te laten bollen, 3-1, en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. De mannen van trainer/coach Roel Zandbergen waren niet bij machte om het tij nog te keren. De overtuiging en het zelfvertrouwen ontbrak ten ene male. Ook zagen de Lugdunum-spelers kans om BSC’68 uit haar spel te halen door bij een overtreding geblesseerd te blijven liggen, waardoor verzorging nodig was. In de laatste twintig minuten waren er zeker vier “blessurebehandelingen”, waarna de bewuste speler vervolgens vrolijk zelf de vrije trap nam.
Kijkend naar de gehele wedstrijd was de overwinning voor Lugdunum wel verdiend, maar het breekpunt in mijn ogen was in feite de gelijkmaker. Tot op dat moment was BSC’68 de bovenliggende partij, maar daarna liepen de Schadenetboys eigenlijk constant achter de feiten aan.

zondag 6 maart 2011

Uitslagen zaterdagvoetbal West II - 5 maart 2011

Woubrugge - Floreant 0-1
Hazerswoudse Boys - LSVV'70 1-0
Koudekerk - Kagia 1-4
Lugdunum - BSC'68 3-1
Alphia - Be Fair 2-2
Mamerik - CVV Reeuwijk 0-6
Leiden - Valken'68 0- 2

Stand
1 Valken '68 17 - 42
2 Kagia 15 - 31
3 Be Fair 16 - 27
4 BSC '68 16 - 26
5 CVC Reeuwijk 17 - 24
6 Woubrugge 17 - 24
7 Koudekerk 16 - 23
8 Floreant 17 - 23
9 Lugdunum 16 - 21
10 Leiden 16 - 21
11 LSVV '70 15 - 18
12 Hazerswoudse Boys 17 - 18
13 Alphia 15 - 14
14 Kamerik 16 - 15